Varis Nedir Neden Olur?

Varis Nedir Neden Olur?

Varisli damarlar, damarlardaki valfler düzgün çalışmayı bıraktığında ortaya çıkar. Bu, kanın damarlarda yedeklenmesine ve damarların duvarlarını gererek şişmiş ve bükülmüş bir görünüm oluşturmasına neden olur. Kadınların hamilelik sırasında ve sonrasında hormonal değişiklikler nedeniyle varisli damarları erkeklerden daha fazla deneyimleme olasılığı daha yüksektir. Ek olarak, obez olan, genetik yatkınlığı olan ve uzun süre ayakta kalanlar, varis gelişimi için daha büyük bir risk altındadır. İzmir varis tedavisi konusunda ön plana çıkar.

Altta Yatan Nedenler Nelerdir?

Varisli damarların altta yatan nedeni ven kapak yetersizliği veya venöz reflüdür. Normalde, damar valfleri kanın geri akışını bloke eder ve kanı kalbe yönlendirir, ancak valfler zayıfladığında, valfler tamamen kapanmaz, kanın geriye doğru akmasına izin verir ve damarlarda basınç birikmesine neden olur. Bu, damarın şişmesine ve varisli damarlara oluşmasına neden olur.

Diğer birçok faktör, hormon dengesizlikleri, bağışıklık yetersizlikleri, genetik ve yaş gibi damar kapağı yetersizliği gibi faktörler varisli damarların gelişimine katkıda bulunur. Bu nedenle, damarlarınıza, özellikle bacaklarınıza çok dikkat etmeniz ve şişmiş ve şişkin damarların gelişimini fark ederseniz doktorunuza başvurmanız önemlidir.

Varis Nedir

En Büyük Sebebi Nedir?

Varisli damarların en yaygın nedeni altta yatan venöz yetmezliktir. Bu damarlarda bulunan valflerin bozulmasından kaynaklanmaktadır. Bu valfler kanın normal yönde akmasını sağlamaya yardımcı olur. Düzgün çalışmadıklarında, kan doğru yönde akamaz ve daha sonra damarlarda birikir. Bu onların genişlemesine, şişmesine ve bükülmesine neden olur, bu da varisli damarlara neden olur. Varis tedavisi durumun ciddiyetine bağlıdır, ancak kilo kaybı, kompresyon çorapları veya ilaçlar, lazerler veya cerrahi dahil olmak üzere diğer tıbbi müdahaleler gibi yaşam tarzı değişikliklerini içerebilir. Varis doktoru sizlere bu alanda tıbbi destek sunacaktır.

Aile öyküsü ve yaş gibi faktörler kapsamında varisli damarların nedenlerinin farkında olmak önemlidir, çünkü durumu teşhis etmeye ve uygun tedaviyi bulmaya yardımcı olabilirler. Varisli damarlar rahatsızlığa neden olabileceğinden ve daha ciddi bir durumun işareti olabileceğinden, bacaklarınızda herhangi bir değişiklik fark ederseniz doktora gitmek bu süreçte önemlidir. Uzman bir doktordan destek alarak varislerinizden kurtulmak istiyorsanız https://rizaaktas.com/ adresini tercih edebilirsiniz.

 

 

Kaynaklar;

https://iyiarastir.com/ameliyatsiz-varis-tedavisi/
https://cnkrt.org/varis-tedavisi-oncesi-sonrasi/
https://muratdemir.web.tr/varis-nedir-neden-olur/
https://personelatama.com/varis-tedavisi-nasil-yapilir/
https://davetsizhayat.com/varis-kimlerde-gorulur/
https://trwordpress.com/varis-tedavisini-kim-yapar/
https://hesapkapatma.org/varis-tedavisi-ne-kadar-surer/
https://sitetanitimi.net/varis-tedavisi-lazerle-yapilir-mi/
https://www.hesapacma.net/2023/02/varis-tedavisi-icin-kurum-secimi-nasl.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pro Line Kedi Kumu

Almanya Sigara Fiyatları 2023

Malatya Araç Kiralama ve Malatya Oto Kiralama Hizmetleri